Covers til den "nye" iPad(2017)

Den 21. Marts 2017 lancerede Apple en ny model af deres 9,7" iPad som er afløseren til deres Air model. Den er interessant for især skoler da prisen er ca. 200 kr. lavere end den gamle udgave.

Dimensionerne, placering af knapper og kamera er anderledes på den nye iPad end de gamle modeller, hvilket betyder at man skal finde nye covers som er egnet til skolebrug. Den nye iPad er en smule tykkere og mute-knappen er blevet fjernet.

Desværre har Apple holdt kortene tæt til kroppen i denne omgang og det er et fåtal af leverandørerne som har fået nye covers på markedet.

Her har jeg samlet nogle af de covers som kan skaffes nu og dem som er annonceret og vil komme på markedet. På denne liste er det kun covers som betegnes som "rugged" og markedsføres som ekstra holdbare.

Targus 3D Protection iPad (2017)

Dette cover fra Targus er et meget traditionelt folio cover. Det dækker både forside og bagside når det er pakket sammen. Frontdelen kan bruges som stander og man kan frit bestemme i hvilken vinkel man vil sætte iPad'en. Selve coveret som dækker kanter og bagside er i gummi og er designet til at absorbere små stød eller fald. Man skal dog ikke forvente at det kan forhindre alle skader.

Der er heller ingen beskyttelse af skærmen når iPad'en er i brug, så der er risiko for ridser eller slagskader. Det er dog en fordel at glasset er beskyttet når iPad'en er pakket sammen i f.eks. en skoletaske.

Kort sagt er det bedre end almindelige covers, men ikke på niveau med andre covers designet til hårdført brug.

Tilgængelighed: Kan købes nu

 http://www.targus.com/uk/3d-protection-apple-9-7-inch-ipad-pro-ipad-air-2-ipad-air-1-case-black

 

Griffin Survivor Rugged Folio

Ligner meget coveret fra Targus ud fra den beskrivelse der er på Griffin's hjemmeside. Det er dog svært at bedømme, da der kun er frigivet et billede af coveret som viser bagsiden. Tiden må vise om dette er et bedre alternativ.

Tilgængelighed: Kommer snart på markedet

 https://griffintechnology.com/us/device/ipad/ipad-5th-gen/survivor-rugged-folio-ipad-5th-gen

 

 

Logitech Rugged Combo

IMG_0280.JPG

Dette cover fra Logitech ser meget interessant ud. Det er designet med skolerne i tankerne og fås i en udgave med tastatur og et uden. Tastaturet tilsluttes direkte til coveret med en fysisk forbindelse og kræver ikke opladning, da det trækker strøm fra iPad'en og kræver heller ikke bluetooth forbindelse. Dette gør det væsentligt mere brugervenligt end andre tastaturer til iPads.

Selve coveret er udført i gummi, som skulle absorbere stødet fra fald fra en højde af 6 ft(180cm), hvis iPad'en falder direkte på et af hjørnerne. 

På bagsiden af coveret er der en "kickstand", som kan sætte i lige den vinkel man ønsker. Et design som er "stjålet" fra Microsoft Surface. Ikke at dette er en dårlig ting, da den løsning fungerer rigtig godt på Microsoft's tablets.

Tilgængelighed: Kommer snart på markedet

http://www.logitech.com/en-us/product/ruggedcombo

Gripcase for the New iPad

IMG_0279.JPG

Coveret fra Gripcase er også udført i gummi, som kan absorbere stød. Hele vejen rundt om coveret er der håndtag, så det er nemmere at holde fast i enheden. Det er især en fordel for elever som har motoriske udfordringer, hvor det kan være svært at holde fast i et traditionelt cover eller hvor eleven ofte får trykket på skærmen ved et uheld.

Der er ingen muligheder for at bruge coveret som stander og derfor fungerer det kun når man holder det eller liggende fladt på bordet. Man kan tilkøbe en stander fra Gripcase, men i den kan iPad'en kun stå i en bestemt vinkel.

Tilgængelighed: Kommer snart på markedet

https://gripcase.com/index.php/ipad-cases/ipad-air2-gripcase-black.html